Tatu ja Patu, Outolan veljekset

“Tatu ja Patu ovat veljekset, jotka käyttäytyvät välillä vähän kummallisesti. He ovatkin kotoisin Outolasta, jossa asiat tehdään eri tavalla kuin meillä”

Tatu ja Patu ovat kirjoissaan seikkailleet muun muassa pihalla, päiväkodissa, Suomessa, keittiössä, avaruudessa sekä satujen maailmassa. Heidät tunnetaan myös keksijöinä ja tutkijoina. Kaikkien näiden vuosien jälkeen tiedämme Tatun ja Patun elämästä kuitenkin yllättävän vähän.

Millaisia Tatu ja Patu oikeasti ovat, tunnemmeko heitä sittenkään? Millainen oli heidän lapsuutensa? Entä missä Outola on? Nämä ja monet muut kysymykset kiinnostanevat kaikkia, jotka ovat seuranneet Tatun ja Patun vaiheita. On ihmetelty, miksi veljesten taustoista ja elämästä Outolassa on niin vähän tietoa. On ajateltu, että outolalaiset eivät halua kertoa mitään Outolasta, mutta se ei ole totta. Outolalaiset nimittäin kertovat Outolasta mielellään, mutta aina niin oudosti, että kukaan ei saa siitä yhtään mitään selvää. Monien pyyntöjen innoittamina Tatu ja Patu ovat jopa kirjoittaneet tietokirjan Outolasta, mutta ikävä kyllä käsikirjoitus on kadonnut.

Onneksi Tatusta ja Patusta on julkaistu juhlakirja: Tatu ja Patu – Elämä ja teot.Tämä kirja nivoo yhteen Tatun jaPatun koko elinkaaren lapsuudesta nykypäivään. Ehkä kirjan luettuanne ymmärrätte hiukan paremmin näiden kahden pyöreäpäisen outolalaisen ajatuksenjuoksua.